Schliessen
Schliessen

Bazinė mokesčių lengvata 2022: Nauda Hausengel slaugytojams

Gegužės mėnesio pabaigoje Federalinė taryba pritarė  Mokesčių lengvatų įstatymui 2022 metams ir patvirtino priemones, kurios yra naudingos ir mūsų Hausengel slaugytojams. Esmė yra tame, kad padidinus bazinę pajamų mokesčio lengvatos ribą, slaugytojams lieka daugiau pinigų.

Mūsų Hausengel slaugytojai yra savarankišką veiklą vykdantys asmenys, kurių veiklos vieta yra Vokietija ir čia jų individuali veikla yra atitinkamai įregistruota. Mes rūpinamės visais mokesčių teisės ir organizaciniais reikalais, kad tuo tarpu slaugytojai galėtų tinkamai pasirūpinti ir prižiūrėti jiems patikėtus slaugomus asmenis. Siekiant apžvelgti tokią daugybę įstatymų ir pokyčių metų eigoje,  mes Jums pateikiame svarbiausią informaciją. Dabartinis Mokesčių lengvatų įstatymo pakeitimas 2022 metams yra naudingas ir mūsų slaugytojams. Būtent bazinė pajamų mokesčio riba padidinta atgaline data nuo  2022.01.01.: pakilo 363 eurais nuo buvusios 9.984 eurų sumos iki 10.347 eurų (§ 32a Abs. 1 EStG).
Bazinės mokesčio lengvatos esmė yra tame, kad tas, kas gauna pajamas, turi turėti galimybę tam tikrą dalį metinių pajamų pasilikti, nemokant už jas mokesčių. Ši pajamų dalis yra bazinė pajamų lengvata, kurios riba yra  10.347 eurų. Tokiu būdu yra užtikrinamas pragyvenimo lygis.
Be kita ko, už 2022 metus pirminė bazinė pajamų mokesčio riba buvo numatyta 9.984 eurų. Kadangi  pragyvenimo išlaidos stipriai išaugo, dalinai ir dėl karo Ukrainoje, vyriausybė priėmė sprendimą padidinti šią ribą. Tokiu būdu ir Hausengel slaugytojams lieka daugiau pinigų. Ši naujiena turėtų nudžiuginti Hausengel slaugytojus ir galbūt paskatinti tęsti savo veiklą slaugos srityje. Tai iš tikrųjų būtų naudingas sprendimas, nes šiuo metu slaugytojų reikia labiau nei bet kada.