Schliessen
Schliessen

Hausengel Lietuva: atvėrėme savo duris

Kaip jau rašėme anksčiau, spalio 16-20 dienomis Lietuvoje vyko vokiečių kalbos savaitei skirti renginiai. Vokiška atributika ir šypsenos pasklido po mokyklas, darželius, universitetus, kultūros, verslo įstaigas ir bendruomenes. Ir kaip teigia šios iniciatyvos oragnizatoriai, Vokietijos Lietuvoje yra vis daugiau ir daugiau.

Beje, ar žinojote, kad vokiečių kalba – viena svarbiausių verslo kalbų Europos Sąjungoje? Vien Europoje apie 100 mln. žmonių vokiečių kalba yra gimtoji kalba. Septyniose Europos šalyse – Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Belgijoje, Liuksemburge, Italijoje ir Lichtenšteine – vokiečių kalba yra oficiali valstybės arba regiono kalba.

Mes savaip prisidėjome prie šios iniciatyvos ir kvietėme į atvirų durų dieną mūsų biure. Ir likome labai nustebinti ir be galo laimingi, kad sulaukėme tokio susidomėjimo! Atviroje diskusijoje savo patirtimi dalijosi jau ilgą laiką dirbančios slaugytojos ir dar tik planuojančios pradėti darbą Vokietijoje. Taip pat aptarėme galiojančias verslo bei teisines sąlygas, su kuriomis susiduriama dirbant laisvai samdomu slaugytoju. Su galimybėmis tobulinti vokiečių kalbos įgūdžius bei nuo ko reikėtų pradėti norint pradėti mokytis šios kalbos, supažindino kalbų mokyklos Gloria lingua dėstytoja.

Norime nuoširdžiai padėkoti už apsilankymą, už šiltą bendravimą, nuoširdų susidomėjimą ir atvirą dialogą.