Schliessen
Schliessen

Hausengel prisideda: mūsų istorijos

Jau daugiau nei dvi savaites nuolat girdime šiurpias naujienas: Rusija paskelbė karą Ukrainai. Nuo tada įvykiai veja vienas kitą ir kelia didžiulį netikrumo jausmą mums visiems, o kartu ir begalinį norą padėti. Po pirmutinio šoko atėjo laikas veikti. Kaip mes galime padėti ukrainiečiams? Hausengel darbuotojai pasiraitojo rankoves ir pačiais įvairiausiais būdais prisidėjo prie paramos.

Finansinė pagalba

Karas Ukrainoje liečia mus visus be išimties. Kai kurie Hausengel darbuotojai turi artimųjų, kuriuos ši tragiška situacija palietė asmeniškai. Todėl įmonėje organizavome  piniginės paramos akciją ir pakvietėme joje dalyvauti ir prisidėti mūsų darbuotojus. Kartu iki šiol mes surinkome 1.700 €! Ši finansinė parama skirta vietinei Ternopilio Ukrainoje bendruomenei. Dar 2.230 € Hausengel paaukojo Ukrainai per Polish Humanitarian Action (PAH). PAH yra svarbi organizacija, kuri jau 29 metus teikia humanitarinę pagalbą krizinėse situacijose.

Nors mūsų suaukoti pinigai yra tik lašas jūroje, tačiau, manome, kad kiekviena auka yra svarbi!

Internete galima rasti daugybę organizacijų, kurios kviečia prisidėti. Informaciją apie patikimus paramos organizatorius mes pateikėme mūsų naujausiame naujienlaiškyje. Kiekvienas norintis gali savaip prisidėti ir padėti ukrainiečių tautai. Dabar jiems reikia mūsų.

 

Daiktinė parama

Šiuo metu reikalinga ne tik finansinė parama, tačiau ir parama konkrečiais daiktais. Tuo tikslu mes paaukojome miegmaišių, termo puodelių, lietpalčių, išorinių baterijų bei lietsargių. Poznanėje Stary Browar organizuotos paramos akcijos metu šie daiktai buvo perduoti karo pabėgėliams iš Ukrainos, atvykusiems į Lenkiją. Kita dalis daiktų iškeliavo tiesiogiai Kijivo gyventojams.

Papildomai paaukojome nosinių bei apsauginių veido kaukių fondui ORCHidea iš Poznanės. Kovo 1 dieną jos buvo išvežtos į Ukrainą.

Foto Mateusz Krzyzagorski ir Zdenka Nigriniova

 

Bėdoje tampame išradingais – kiekvienas prisideda savaip

Šioje nepavydėtinoje situacijoje viena yra aišku: pasitelkus išradingumą, galima daug nuveikti. Mūsų Hausengel darbuotojai asmeninėmis iniciatyvomis prisidėjo prie paramos Ukrainai. Mūsų visai nestebina jų atsidavimas, tačiau verčia nuoširdžiai tuo žavėtis. Tuomet pasidaro aišku, su kokiais nuostabiais žmonėmis mes dirbame, kokią didelę širdį jie turi ir kokie ryžtingi teikiant pagalbą jie yra. Mes didžiuojamės tokiu pasiryžimu padėti mūsų įmonėje ir mūsų istorijomis norime inspiruoti kitus!

  • Kartu su vietine savanorių ugniagesių asociacija mūsų kolegė Agnieszka, dirbanti biure Liubline, prisidėjo teikiant kreipimąsi į Vokietijos ugniagesių komandas. Šiuo kreipimusi buvo prašoma paremti apsauginėmis priemonėmis bei įrankiais: apsauginiais rūbais, šalmais, gaisro gesinimo žarnomis ir t.t. Tokiu būdu surinkta parama perduota Ukrainos ugniagesiams, kuriems šios priemonės reikalingos nedelsiant.
  • Iwona, jaunesnioji komandos vadovė iš biuro Liubline, prisidėjo prie maisto dalinimo akcijos viename vietiniame viešbutyje. Labiausia ją palietė mamos su mažais vaikais, kurie neturėjo kur eiti. Trims jaunoms mamoms pavyko rasti butą netoliese. Iwona kiekvienam kūdikiui padovanojo po rankų darbo naujagimio kraitelį: kūdikio vokelį, pledą, pagalvę bei rūbelius. "Šie daiktai nėra išgyvenimo dalykas kaip maistas ar medikamentai, tačiau kiekvienai mamai labai svarbu savo kūdikį apgaubti švara, net jei jai pačiai tuo metu daug ko trūksta. Aš pasiuvau kūdikio kraitelius, norėdama vaikučiams suteikti šiek tiek jaukumo, kurio vaikams reikia, nepriklausomai kokio amžiaus jie yra. Mamos, gavusios šias dovanas, be galo apsidžiaugė, nes jos žino, kad dar ilgai užtruks, kol jos galės užtikrinti savo vaikams ramų miegą savo lovoje. Šių žmonių kančia tiesiog drasko širdį, tačiau dėl nekaltų, bejėgų vaikų skauda dar labiau. Šiuo metu yra svarbiausia suteikti jiems saugias ir orias gyvenimo sąlygas.“
  • Mūsų kolegė Karolina iš Poznanės biuro su savo šeima prisidėjo organizuojant paramą karo pabėgėliams. Šiuo metu ji ieško gyvenamosios vietos pabėgėlių šeimai iš Ukrainos, padeda jiems susitvarkyti visus formalumus ir aktyviai ieško galimybių surinkti pinigų buto nuomai. Karolina pasakoja: "Žmonės, bėgantys iš Ukrainos karo siaubo, atsiduria svetimoje šalyje, kurioje turi dabar nedelsiant pradėti naują gyvenimą. Mes stengiamės jiems padėti ir palengvinti šį procesą. Prisidedame padedant jiems sukontaktuoti su atitinkamomis paramą teikiančiomis institucijomis arba fiziniais asmenimis.
    Savo darbe padedu į įvairias sunkias situacijas patekusiems slaugytojams. Ieškau jiems labiausiai tinkančių užsakymų pasiūlymų. Panašiai yra ir su karo pabėgėliais iš Ukrainos: jiems taip pat bandau rasti patį geriausią pagalbos variantą. Tokiu būdu darau tai, ką geriausiai moku, kad prisidėčiau prie pagalbos žmonėms. Kiekvienas gali prisidėti savo sugebėjimais ir talentu – pagalba turi būti nebūtinai finansinė. Sunkiu metu yra svarbu prisidėti grynai žmoniška pagalba. Norime, kad ukrainiečiai jaustų, jog jie yra ne vieni."
  • Cecylia dirba Hausengel mokesčių skyriuje. Ji priėmė ukrainiečių šeimą su dviem vaikais, kurių amžius 5 metai ir 18 mėnesių. Cecylia su Poznanės biuro kolegų pagalba koordinavo ne tik keturių asmenų šeimos kelionę per Lenkiją, tačiau atvėrę jiems savo širdį ir savo namų duris. Ji sako, kad "tokiose situacijose turi tiesiog veikti, nes nėra laiko svarstyti. Kai kitas žmogus yra bėdoje, širdis reikalauja padėti taip, kaip tik yra įmanoma". Ar jai atrodo, kad ji daro kažką neįprasto? "Aš taip nemanau. Darau tai, kas yra teisinga. Neieškau kažkokių priežasčių. Esu įsitikinusi, kad pagalba nėra skirta tik tam tikrai grupei žmonių. Kiekvienas duoda tiek, kiek jis gali.“
  • Maža mergaitė iš Lietuvos, turinti didelę širdį 

Kristina yra jaunesnioji komandos vadovė slaugos vadybos skyriuje Lietuvos biure Kaune. Ji pasakojo mus labai palietusią istoriją apie savo dukrą! Kristina pati prisidėjo prie įvairių pagalbos akcijų, teikiant pagalbą ukrainiečiams: "Žmonėms Ukrainoje reikia pleistrų, tvarsliavos, jodo,  peroksido, bintų, kūno higienos prekių moterims, sauskelnių kūdikiams bei maistelio vaikams. Dalis įvairiose miesto vietose surinktos paramos dešimčia autobusų buvo išsiųsta į Ukrainą.  Kita dalis liko čia atvykstantiems pabėgėliams. Žmonės paliko savo namus tik su būtiniausiais daiktais, o kartais tik su mažu krepšiu  ir dokumentais. Jiems reikia mūsų pagalbos.“

Paramos apimtis yra įspūdinga. Tiek daug žmonių susivienijo, kad padėtų kitiems žmonėms. Jie patys organizuoja įvairias akcijas arba kreipiasi į kitas organizacijas, siūlydami savo laiką, savo paslaugas ir turimus resursus. Net ir mažiausi nori prisidėti:

„Mano dukra, matydama, kad aš prisidedu prie šių paramos akcijų, sudaužė savo kiaulę-taupyklę ir pasiūlė savo santaupas, kad galėtų savaip prisidėti“, pasakoja Kristina. „Didžiuojuosi, kad net  būdama tokio amžiaus, ji parodė tokią iniciatyvą. Mums tai yra viso labo keliolika eurų, jai tai yra visas jos turtas, o žmonėms, bėgantiems nuo karo, yra galimybė gauti šilto maisto ir šiltų drabužių. Tačiau pirmiausiai tai yra apčiuopiamas pagalbos įrodymas".

Mūsų darbuotojai prisideda prie daugybės pačių įvairiausių paramos teikimo iniciatyvų! Ir tikriausiai yra dar daug istorijų iš asmeninės patirties, kurių mes dar negirdėjome. Tačiau šiuo momentu svarbiausia yra veikti. Net jei tai tik smulkmena, galinti pagerinti bent vieno žmogaus situaciją.

Mes didžiuojamės Hausengel kolektyvu bei jų noru padėti, o labiausiai džiaugiamės tuo, kad kartu galime daryti gerus darbus.