Schliessen
Schliessen

HAUSENGEL PRISTATO SAVO VEIKLĄ

Gegužės 24 dieną kartu su Senjorų iniciatyvų centru dalyvavome Kauno Dainavos seniūnijos renginyje. Renginio metu kartu su Senjorų iniciatyvų centru kvietėme susipažinti su įmonės Hausengel veikla bei galimybėmis panaudoti savo patirtį darbinėje veikloje.

Lietuvoje stebimas nuolatinis statistinis pagyvenusių žmonių skaičiaus augimas. Dažnai tai vadinama visuomenės senėjimo procesu. Ilgėjant vidutinio gyvenimo trukmei į senjorų gretas įsilieja pakankamai sveikų, aktyvių, iniciatyvių žmonių. Vyresnio amžiaus asmenų integracija darbo rinkoje Lietuvoje yra sudėtinga ir prieštaringa problema, kurią įtakoja daugelis veiksnių: valstybės ekonominio išsivystymo lygis, darbo jėgos paklausos ir pasiūlos santykis, darbdavių požiūris į vyresnį žmogų darbo rinkoje, pačių pagyvenusių asmenų sveikatos būklė bei darbo motyvacija, gebėjimas mokytis, pasitikėjimas savimi bei socialinės apsaugos sistemos galimybės. Todėl formuojant ir įgyvendinant užimtumo bei socialinės integracijos programas, svarbu šiai gyventojų grupei skirti reikiamą dėmesį, įvertinant jų specifiką ir galimybes. Svarbu, kad žmogus rastų sau tinkamą užsiėmimą (pagal savo jėgas ir galimybes).

Būtent Senjorų iniciatyvų centras skiria daug dėmesio vyresnių žmonių užimtumui gerinti. Gera matyti, kad yra organizacijų, kurios dirba prie įvairių projektų senjorų švietimo srityje ( pvz. suteikia galimybes nemokamai gerinti savo įgūdžius naudojantis internetu ir išmaniosiomis technologijomis), teikia informaciją apie darbo galimybes vyresniems žmonėms. Ateityje planuojama kartą per mėnesį vykdyti panašias akcijas, siekiant suteikti vyresnio amžiaus žmonėms daugiau galimybių realizuoti save įvairioje veikloje.