Schliessen
Schliessen

Kad kelelis nedulkėtų!

Kaip ir kasmet besibaigiant atostogų sezonui  vis daugiau slaugytojų kreipiasi į įmonę Hausengel dėl darbo pasiūlymų rudens laikotarpiui. Padidėjusį keliaujančių žmonių skaičių stebi ir transporto įmonės, su kuriomis glaudžiai bendradarbiaujame, bei primena, kad kelionę reikėtų planuoti kaip galima anksčiau, kad išvengtumėte nenumatytų atvejų bei bereikalingo streso, kurio prieš kelionę ir šiaip netrūksta. Siekiant išvengti blaškymosi ir nerimo prieš kelionę, norime Jums pateikti keletą patarimų, kurie palengvins pasiruošimą, kad kelionės metu jaustumėtės saugiai ir komfortiškai, o pas užsakovą atvyktumėte žvalūs, gerai nusiteikę ir išvengtumėte papildomo streso.

Kad kelelis nedulkėtų!

DOKUMENTAI IR PINIGAI

Svarbiausias kelionės dokumentas yra Jūsų pasas arba asmens tapatybės kortelė. Pametus bilietą tarptautiniuose reisuose Jums taip pat padės asmens dokumentas. Įsitikinkite, ar jis galioja. Turėkite smulkių grynųjų pinigų, kad, autobusui sustojus, galėtumėte išgerti kavos, nueiti į tualetą ar užkasti pakelės kavinėje. Visada saugu turėti pinigų atsargą, jei dėl nenumatytų atvejų tektų keliauti savarankiškai.

APRANGA

Čia svarbiausia patogumas, o ne grožis, nes kelionės metu patogiai jaustis itin padeda tinkamai pasirinkta apranga. Laisvos kelnės, marškinėliai, laisvalaikio tipo batai (pvz. medžiaginiai, kurie yra labai lengvi ir lengvai derinami) ir vienas viršutinis drabužis (megztinis, bliuzonas), kurį galima nusirengti, jei keliaujant būtų karšta. Jei planuojate skristi lėktuvu, svarbu nepamiršti, kad skrydžio metu kojos patinsta, todėl aukitės batais, kurie yra kiek laisvesni. Ilgai kelionei autobusu verta pasiimti papildomas šiltas kojines – nusiavus batus, dažnai šąla kojos, o su papildomomis kojinėmis jausitės geriau. Ir tikrai nereikia galvoti, kad kompresinės kojinės skirtos tik senyvo amžiaus žmonėms! Jos tiesiog privalomos kiekvienam keliautojui! Šios kojinės skirtos tiek vyrams, tiek moterims ir padeda išvengti kojų tinimo bei „sunkių kojų“ sindromo dėl ilgo sėdėjimo.

KELIONINĖ PAGALVĖLĖ KAKLUI

Keliaujant daiktų dydis ir svoris yra bene svarbiausi faktoriai, sprendžiant, ką pasiimti su savimi.  Tačiau nesvarbu, ar tai trumpa kelionė, ar naktinis skrydis, miego kokybė yra ne mažiau reikšminga, kad kelionėje būtumėte žvalūs ir energingi. Todėl kelioninė kaklo pagalvėlė visada turėtų būti tarp Jūsų daiktų. Jų yra pačių įvairiausių: pripučiamų, pliušinių, su įvairiais užpildais. Belieka išsirinkti pačią patogiausią sau!

AKIŲ KAUKĖ MIEGUI

Kai šviesa netrikdo akių, gerokai lengviau užmigti. Kaukių būna įvairiausių: paprastų, masažinių, šaldančio poveikio, aromaterapinių. Tikrai, kiekvienam pagal skonį! Išbandykite, nes tai tikrai puikus kelionės pagalbininkas.

KELIONINIS PLEDAS

Daug keliaujantys žmonės pataria su savimi turėti labai paprastą, lengvą, mažai vietos užimantį pledą. Jeigu keliaujate lėktuvu ar autobusu pernakt, tikrai turėsite pamiegoti. O apsiklojus pledu tai padaryti žymiai jaukiau ir patogiau.

MAISTAS

Keliaujant autobusu nepatartina su savimi imti greitai gendančių produktų (su faršu, kremu ar pieno produktų). Verčiau įsidėkite pakankamai vandens, šviežių ar džiovintų vaisių, daržovių, kietai virtų kiaušinių, šalto rūkymo produktų, rūkytų, vytintų ir vakuuminiu būdu įpakuotų mėsos bei sūrio gaminių, riešutų, įvairių dribsnių, sausų pusryčių, sausainių ir pan.
 

PRIEŠ KELIONĘ

Aptarėme daiktus, kurie palengvins Jūsų kelionę. Tačiau planuojant su savimi pasiimamų daiktų sąrašą, verta pasinaudoti ir tam tikslui skirtomis programėlėmis. PackPoint yra viena iš populiariausių daiktų kelionei pakavimo programėlių. Ji yra  pakankamai nesudėtinga, generuoja sąrašus pagal jūsų lytį (vyras ar moteris), kelionės tikslą, trukmę, kelionės tipą. Tinka tiek Android, tiek iOS. Kita programėlė Packteo – patogus pasirinkimas, jei jums patinka kurti sąrašą rankiniu būdu. Galite tiesiog įvesti kiekvieną elementą arba pasirinkti daiktus iš bendrojo katalogo ir taip sukurti asmeninį sąrašą, kad pakuojant daiktus į lagaminą neliktų pamiršta kažkas tikrai svarbaus.

Ir pabaigai…

Visi žinome, kad svarbiausia yra gera savijauta kelionės metu.  Kelionė niekada nebus patogi, jeigu keliausite pavartojus alkoholio, kai kankina troškulys, galvos skausmas, sunkumas, keista savijauta, ar persivalgius, pavalgius sunkaus  maisto. Svarbiau yra gerti daug vandens. Na, o  jeigu ką nors pamiršote, pasistenkite atsipalaiduoti ir pasimėgauti kelionės akimirkomis. Linkime Jums saugiai ir patogiai keliauti bei primename, kad dabar pats tinkamiausias laikas kartu su savo asmenine Hausengel konsultante aptarti ir išsirinkti Jums patraukliausią darbo pasiūlymą!