<
Schliessen
Schliessen

Kelionė į Vokietiją iš rizikos regionų

Nuo spalio 1 dienos visame pasaulyje buvo įvesta nemažai su kelionėmis susijusių direktyvų ir tam tikrų ribojimų. Vokietijos Robert Koch institutas reguliariai atnaujina regionų, kuriuose COVID-19 atvejų skaičius kyla ypač greitai, sąrašą bei atitinkamus duomenis apie tai. Tai yra taip vadinamų rizikos regionų sąrašas (Risikogebiete).

Kelionė į Vokietiją iš rizikos regionų

Asmenims, atvykstantiems į Vokietiją iš rizikos regionų, savaime suprantama, galioja griežtesni ribojimai. Pirmiausiai šie asmenys prieš atvykstant į Vokietiją privalo internetu užpildyti atvykimo kortelę. Formuliarą rasite čia. Tokiu būdu Vokietijos sveikatos apsaugos institucija gauna informaciją apie asmenis, kurie atvyksta iš taip vadinamų rizikos regionų. Svarbu atkreipti dėmesį, kad išsiuntus formuliarą internetu yra svarbu gautą patvirtinimą atsispausdinti arba išsaugoti mobiliajame telefone. Kitas žingsnis yra atlikti koronaviruso testą likus 48 valandoms iki Jūsų atvykimo į Vokietiją. Tuo atveju, jei testo rezultatas yra neigiamas, į Vokietiją atvykęs slaugytojas privalo šį testo rezultatą kartu su atvykimo kortelės pateikimo patvirtinimu pateikti atitinkamai sveikatos apsaugos institucijai ir tokiu būdu jam nebegalioja karantino prievolė. Šiuo metu visiems asmenims iš rizikos regionų, kuriems nebuvo atliktas minėtas testas, galioja saviizoliacijos prievolė (apsistojimo vieta derinama su slaugomo asmens atstovu). Toliau reikėtų atlikti testą Vokietijoje, bet ne anksčiau kaip penktą dieną nuo saviizoliacijos pradžios, atitinkamoje sveikatos priežiūros įstaigoje. Tuo atveju, jei testo rezultatas yra neigiamas, o tai patvirtina ir sveikatos apsaugos institucija, ši institucija gali panaikinti reikalavimą tęsti saviizoliaciją.

Tuo atveju, jei nėra galimybės šį testą atlikti laboratorijoje Lietuvoje likus 48 valandoms iki išvykimo, savo paties saugumui galite atlikti greitąjį testą, kurį galima įsigyti internetu.

Tik tiems slaugytojams, kurie atvyksta ne iš rizikos regionų bei priskiriami svarbių ir Vokietijos sistemai reikalingų profesijų grupei, negalioja nei saviizoliacijos, nei koronaviruso testo atlikimo prievolė (2020 spalio mėn. duomenimis).

Visi Hausengel franšizės gavėjai, kurie intensyviai dirba šiuo sunkiu metu, yra nuolat konsultuojami asmeninių konsultantų. Konsultantai nuolat teikia aktualią informaciją bei pagalbą, kad mūsų franšizės gavėjai galėtų jaustis saugiau ir nuolat būtų informuoti apie galiojančius pasikeitimus bei aktualią padėtį. Be to kiekvienas slaugytojas prieš išvykimą iš mūsų gauna tris dokumentus, kuriuos būtina pasiimti į kelionę: atvykstančio darbuotojo pažymėjimą (Pendlerbescheinigung), atvykimo kortelę ir informaciją, ką yra svarbu atlikti prieš kelionę. Daugiau informacijos galite rasti mūsų COVID-19 internetiniame puslapyje.

Jei Jums kyla klausimų ar abejonių, prašome kreiptis savo konsultantą. Mes dirbame Jums! Tel.: 00370 37 242522

Pateikta informacija atitinka 2020.11.08 situaciją. Pokyčiai gali vykti kiekvieną dieną. Naujausią su kelionėmis susijusią informaciją rasite Lietuvos ir Vokietijos užsienio reikalų ministerijos internetiniuose puslapiuose.

Hausengel aktualijos
Čia rasite visus Hausengel pranešimus tokiomis temomis kaip slauga ir priežiūra, o taip pat patarimų ir įdomybių
Visos naujienos

Ribojimų, keliaujantiems į Vokietiją, atlaisvinimas

Remiantis Robert-Koch instituto duomenimis, koronaviruso skaičiai nuolat mažėja. Gegužės pradžioje buvo atsisakyta daugelio, su pandemija susijusių ribojimų. Daugelyje vietų buvo atšaukta apsauginių…

Slaugytojų vakcinacija nuo korona viruso

Šiuo metu prioritetine tvarka vakcinuojami vyresni žmonės bei žmonės, sergantys tam tikromis ligomis, kadangi jie yra priskiriami aukštos rizikos grupei  korona viruso atveju  ir apsauga jiems yra…

Kelionių ribojimai atvykstantiems iš viruso mutacijų regionų: Kas galioja?

Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą bei mažinti viruso mutacijų atvejų skaičių, nuolat yra atnaujinami ribojimai atvykstantiems į Vokietiją. Atvykstantiems iš Europos sąjungos šalių narių iki vakar…