Schliessen
Schliessen

Kodėl per HAUSENGEL?

Slaugytojų trūkumas stebimas ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių sveikatos sistemose. Ne paslaptis, kad nemaža dalis slaugytojų renkasi analogišką darbą užsienyje. Pagrindinės priežastys, lemiančios tokį pasirinkimą, dažniausiai yra mažos algos, dideli darbo krūviai bei ne retai pasitaikantis nepakankamas šios profesijos vertinimas.

Nors sveikatos apsaugos ministerijos teigimu slaugytojų algos nuolat kyla, visgi tenka pripažinti, kad Europos Sąjungos mastu Lietuva vis dar yra tarp labiausiai atsilikusių. Remiantis 2019 metų analize, kurioje buvo nagrinėjamas vidutinio slaugytojų atlyginimo klausimas, Lietuva tarp visų analizuotų valstybių liko priešpaskutinėje vietoje. Taip pat fiksuojamas ypač ryškus skirtumas tarp atlyginimų, kuriuos slaugytoja uždirba universitetinėse ir rajonų ligoninėse.  Tačiau net ir ten, kur atlyginimo dydis yra pakankamai aukštas, dažniausiai toks yra naktinių budėjimų bei darbo per šventines dienas sąskaita. Kaip skelbia portalas CV-Online Manoalga.lt, šiuo metu vidutinis slaugytojų neto atlyginimas Lietuvoje yra 782 eurai. Tačiau, greta jau minėtų faktorių, darbo užmokesčio dydis priklauso nuo premijų, regiono ir daugelio kitų veiksnių. Ne paslaptis, kad daugelis slaugytojų yra tiesiog priversti dirbti keliose įstaigose arba greta darbo valstybinėse gydymo įstaigose, renkasi papildomą darbą privačiame sektoriuje ar apsisprendžia dirbti užsienyje.

Panašia patirtimi dalijasi ir per įmonę Hausengel dirbantys slaugytojai – tiek anksčiau dirbę Lietuvos sveikatos apsaugos sistemoje, tiek ir tie, kurie neturi specialaus slaugytojo išsilavinimo.  Pastariesiems darbas taip vadinamoje 24-valandų slaugoje yra puiki galimybė įsitvirtinti šioje srityje. Įmonė savo slaugytojams teikia plataus spektro serviso paslaugas: pradedant visų formalumų, susijusių su legaliu darbu Vokietijoje, perėmimu ir baigiant mokymais, draudimais bei pagalba telefonu visą parą. Ir visgi, svarbiausiu aspektu, lemiančiu pasirinkimą dirbti užsienyje, lieka finansinės galimybės. O būtent per įmonę Hausengel dirbantys slaugytojai šiuo metu turi galimybę uždirbti iki 2000 eurų per mėnesį „į rankas“. Tai yra reikšmingas skirtumas lyginant su panašaus darbo užmokesčiu Lietuvoje. Todėl jei kalbate vokiškai ir Jus domina slaugytojo darbas Vokietijoje, mielai aptarsime su Jumis visas bendradarbiavimo sąlygas, galimybes bei Jūsų lūkesčius. Susisiekite su mumis telefonu +370 37 242522 arba elektroniniu paštu.