<
Schliessen
Schliessen

Mielas slaugytojau – laikykis fizinio atstumo, tačiau išlaikyk kontaktą!

Ar teko girdėti terminą „socialinė distancija”? Pastarosiomis savaitėmis ši frazė tampa vis populiaresnė ir kartu su posakiu „Plokščia kreivė“ tapo jau tendencija.

Ką reiškia „socialinė distancija”?

Kalba eina apie socialinio atstumo išlaikymą. Iš principo yra draudžiami visi dideli žmonių susibūrimai, kad būtų išvengta kontakto tarp sveikų ir galimai užsikrėtusių asmenų. Mes ribojame socialinius kontaktus, nes tuo siekiame sulėtinti SARS-CoV-2 plitimą. Pasauliniu mastu imamasi saugos priemonių, kad būtų išvengta staigaus užsikrėtimo atvejų šuolio.

Būtent dėl to yra ribojamos kelionės ir rekomenduojama likti ten, kur šiuo metu esate. Slaugytojams Vokietijoje tai reiškia, kad jiems yra tikslinga likti darbo vietoje ir, jei būtina, prasitęsti sutartį, o esantiems namuose, rekomenduojama ten ir likti. Tai yra patikrintas ir efektyvus veiksmų planas, kadangi ligos sukėlėjų keliai daugelį metų lieka nepakitę. Ar mes esame priklausomi nuo socialinės izoliacijos? Ne!

Ilgalaikė izoliacija turi neigiamą poveikį mūsų psichologinei būklei. Slaugytojams tai yra ir taip žinoma, nes būtent senjorams gresia socialinė atskirtis, ir ne tik krizės metu. Dėl natūralių priežasčių jų draugų ratas yra siauras. Jei prie to dar prisideda su judėjimu susiję apribojimai, jie turi labai ribotas galimybes išlaikyti ir puoselėti draugiškus ryšius.

Socialinės distancijos praktika

Terminas „socialinė izoliacija”, socialinių kontaktų ribojimo kontekste, gali būti klaidinantis. Kalba eina ne apie socialinių kontaktų ribojimą, bet apie fizinio atstumo laikymąsi. Ekspertai ir PSO rekomenduoja taikyti „fizinio atstumo” terminą.

Mes turime atsiriboti ne socialiai, bet būtent fiziniu būdu. Taip pat turime pasistengti laikytis savo kasdienės rutinos ir natūralios gyvenimo eigos, žinoma, laikantis saugos rekomendacijų. Šiuo sunkiu laikotarpiu turėtume savo kontaktus dar labiau puoselėti  ir jausti ryšį, tačiau tuo pačiu metu laikytis fizinio atstumo. Brangūs socialiniai ryšiai mums padeda išgyventi krizinius laikotarpius. Mes neturėtume atsiriboti nuo kitų, tačiau kaip tik siekti palaikyti kontaktą. Žmonės tai supranta ir dalyvauja įvairiose iniciatyvose: siuva apsaugines kaukes, nemokamai tiekia maistą pervargusiems gydytojams   ir slaugos bei priežiūros profesijų darbuotojams, padeda vyresniems bei ligoniams. Net išlaikant fizinę distanciją, galima likti arti žmonių. Tai mus daro stipresniais ir padeda išgyventi sunkumus. Daugiau apie  physical distancing galima paskaityti čia.

Patarimai slaugytojams kaip lengviau išgyventi šį laiką:

1. Puoselėk savo kontaktus

Santykių su draugais ir šeima puoselėjimas yra ypatingai svarbus. Šios srities negalima užleisti. Tai liečia tiek šeimą, kuri likusi tėvynėje, tiek ir kitus slaugytojus bei draugus Vokietijoje. Dabar mes negalime susitikti ir kartu imtis veiklų, tačiau mes turime mobiliuosius telefonus ir socialinius tinklus. Jausti palaikymą yra labai svarbu. Net jei esame nutolę vieni nuo kitų, galime likti artimi vieni kitiems. Galime išnaudoti šiuolaikines technologijas – yra daug nemokamų programėlių: WhatsApp, Skype, Facetime, Zoom… Yra daug galimybių.

2. Atsiribokite nuo negatyvių naujienų

Venkite nuolat žiūrėti neraminančius naujienų pranešimus. Tai tik skatina dar didesnį nerimą. Jei visgi norite žinoti aktualiausią informaciją, sekite ją oficialiuose ir patikrintuose šaltiniuose. Neskleiskite patys nepatikrintos informacijos. Patikimų šaltinių sąrašą galite rasti mūsų puslapyje.

3. Svarbus pozityvus mąstymas

Venkite jaudintis dėl visko. Tai neveda į niekur. Visi blogi dalykai praeina. Galvokite apie gerus dalykus: patirtis, žmones Jūsų gyvenime, galimybes, materialias vertybes. Blogais laikais mums tampa aišku, kiek daug mes turime ir už kiek daug dalykų turėtume būti dėkingi.

4. Kartu mes galime tai išgyventi

Net ir kilus problemoms, pasistenkime kartu rasti geriausią sprendimą. Svarbu jokiu būdu nepasiduoti. Ir ypatingai svarbu yra laikytis visiems kartu. Tu nesi vienas. Nepamiršk, kad visada yra žmonių, kurie tau gali padėti bet kurioje situacijoje.

Hausengel aktualijos
Čia rasite visus Hausengel pranešimus tokiomis temomis kaip slauga ir priežiūra, o taip pat patarimų ir įdomybių
Visos naujienos

Ribojimų, keliaujantiems į Vokietiją, atlaisvinimas

Remiantis Robert-Koch instituto duomenimis, koronaviruso skaičiai nuolat mažėja. Gegužės pradžioje buvo atsisakyta daugelio, su pandemija susijusių ribojimų. Daugelyje vietų buvo atšaukta apsauginių…

Slaugytojų vakcinacija nuo korona viruso

Šiuo metu prioritetine tvarka vakcinuojami vyresni žmonės bei žmonės, sergantys tam tikromis ligomis, kadangi jie yra priskiriami aukštos rizikos grupei  korona viruso atveju  ir apsauga jiems yra…

Kelionių ribojimai atvykstantiems iš viruso mutacijų regionų: Kas galioja?

Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą bei mažinti viruso mutacijų atvejų skaičių, nuolat yra atnaujinami ribojimai atvykstantiems į Vokietiją. Atvykstantiems iš Europos sąjungos šalių narių iki vakar…