Schliessen
Schliessen

Moki žodį, žinai kelią

Šiais laikais, kai pasaulis tampa vis atviresnis ir globalesnis, bent vienos užsienio kalbos mokėjimas jau tapo įprasta ir būtina kiekvieno suaugusio žmogaus patirtimi. Jau niekas neabejoja gebėjimo susikalbėti užsienio kalba svarba tiek profesiniame kelyje, tiek ir asmeniniame gyvenime. Darbo portalo CVbankas.lt statistika skelbia, kad vidutiniškai kas trečiame darbo skelbime darbdaviai būsimiems darbuotojams kelia reikalavimą  mokėti užsienio kalbą. Dirbant slaugos srityje Vokietijoje, vokiečių kalbos mokėjimas yra ne tik  viena iš būtinų darbo sąlygų, bet ir didesnę užsakymų pasirinkimo laisvę bei geresnes uždarbio galimybes garantuojantis privalumas.

Moki žodį, žinai kelią

Vis gi visi vienbalsiai tvirtina, kad išmokti užsienio kalbų nėra lengva, o svarbiausia čia yra motyvacija ir pasiryžimas. Prieš pereinant prie kūrybiškų būdų, kurie gali padėti įsisavinti užsienio kalbos niuansus, svarbu paminėti, kas dar yra labai svarbu – mokymosi pradžia! Šis etapas dažniausiai yra pats painiausias, keliantis daug abejonių ir net gi nusivylimų, kadangi ne viskas einasi taip greitai, kaip norėtųsi. Pradžioje yra labai svarbios bazinės teorinės žinios. Tuo tikslu visada rekomenduojame kreiptis į šios srities specialistus (kalbų mokyklas ar privačius mokytojus), kad būtų padėtas tvirtas užsienio kalbos gramatikos, rašybos, tarimo pagrindas. Tačiau kaip greitai žmogus galės laisvai kalbėti pasirinkta užsienio kalba, didžiąja dalimi priklauso nuo jo pastangų ir tam skiriamo laiko.  Pirmiausiai, išsiaiškinkite realius savo poreikius, įvertinkite turimą laiką, sau išsikeltus tikslus, būtinai susidarykite mokymosi planą. Kadangi vieno sėkmės recepto nėra, reikėtų į mokymosi procesą  pažiūrėti kitaip ir pradėti ieškoti kūrybiškų sprendimų. Taigi, kas gali ženkliai pagreitinti žinių įsisavinimą, o patį mokymosi procesą padaryti įdomesniu ir įtraukiančiu?

  • SkaitymasMokymosi pradžioje nebūtina imtis didelės apimties kūrinių, tačiau lengvo turinio knygos,  adaptuoti literatūros kūriniai, perrašyti paprastesne kalba, gyvenimo būdo žurnalai, kuriuose nėra sudėtingos struktūros sakinių ir įmantrių posakių, tikrai pagilina žinių bagažą.
  • Filmai. Pradžioje gali būti sudėtinga žiūrėti filmą, nesuprantant jo turinio, tačiau subtitrai šiuo atveju gali būti puiki pagalba, kol pastebėsite, kad jie reikalingi vis mažiau.
  • Kulinariniai receptaiKodėl gi nepasinaudoti receptais užsienio kalba – juos gana lengva suprasti, nes pasižymi ypač paprasta struktūra: produktų sąrašas ir gaminimo eiga. Paprastai visa tai pateikiama labai trumpais, aiškiais sakiniais, o daugelį procesų galima tiesiog nuspėti iš konteksto.
  • MuzikaGreta filmų ir knygų, muzika taip pat yra labai geras būdas gauti informacijos tam tikra kalba. Juk gali būti visai smagu pabandyti suprasti mėgstamos dainos tekstą, išmokti jos žodžius mintinai.
  • Žaidimai, programėlės. Yra sukurta nemažai įvairių komandinių stalo žaidimų, specializuotų individualaus kalbos mokymosi kortelių, patogių, kiekvienam prieinamų išmaniųjų programėlių, kuriose galima spėlioti žodžius, užbaigti sakinius, įrašyti trūkstamus žodžius. Didžiausias to privalumas - didelis įsitraukimas ir galimybė mokytis kada tik norite: važiuojant viešuoju transportu, laukiant eilėse ar per pietų pertrauką.

Sakoma, kad asmeninis tobulėjimas suteikia žmogaus gyvenimui kryptį. Eidami mažais žingsneliais pasirinkta kryptimi visada prieisime kažką nepaprasto. Panašiai yra ir su užsienio kalba – papildydami savo žinių bagažą nors po žodelį kasdien, galėsime džiaugtis ta laisve ir prabanga, kurią mums suteikia komunikavimas svetima kalba. Todėl ir per įmonę Hausengel dirbančius slaugytojus nuolat raginame skirti dalį savo laiko kalbos tobulinimui, aktyviai naudotis mūsų pagalbine mokomąja priemone Facebook paskyroje Vokiečių kalba su Hausengel bei pasidomėti galimybe gauti kompensaciją vokiečių kalbos kursams, apie kurią Jums mielai papasakos Jūsų asmeninė konsultantė.