Schliessen
Schliessen

MŪSŲ DURYS ATVIROS VISIEMS

Minint tarptautinę slaugytojų dieną, birželio 8 diena vėl tapo atvirų durų diena įmonės Hausengel biure Kaune. Šį kartą mes ypatingą dėmesį skyrėme slaugytojų kvalifikacijos kėlimui ir konkrečių tobulinimosi priemonių bei galimybių aptarimui.

Šiandien jau niekas neabejoja, kad greta asmeninių savybių – atsakingumo, jautrumo, paslaugumo, slaugytojo darbo kokybę lemia keletas labai svarbių faktorių, kurie turėtų būti nuolat tobulinami. Mūsų atvirų durų dienos renginyje dalyvavusi slaugos kursų, kuriuos organizuoja Kauno moters užimtumo informacijos centras, lektorė Lina Račylienė pristatė slaugos kursų modelį, aptarė kursų metu nagrinėjamas temas bei praktikos galimybes. Ponia Račylienė akcentavo, kad teikiant slaugos paslaugas ypatingai svarbios yra ne tik žinios iš medicinos bei anatomijos sričių. Nemažiau svarbi yra paties slaugytojo būsena bei vidinis nusiteikimas. Būtent slaugytojo psichologijai kursų metu yra skiriamas svarbus dėmesys, o tai prisideda prie kokybiškų slaugos paslaugų teikimo užtikrinimo. Atviros diskusijos metu renginio dalyviai kartu su lektore dalijosi patirtimi bei slaugos problematika, aptarė slaugos kursų teikiamą praktinę naudą.
Visi renginio dalyviai vieningai pritarė kalbų mokyklos Gloria Lingua dėstytojai Jurgitai Lukienei, kad net stiprios teorinės ir praktinės žinios slaugos srityje negarantuoja kokybiško slaugos paslaugų teikimo jei slaugytojas geba tik minimaliai susikalbėti vokiečių kalba. Tokia situacija yra nepalanki nei slaugomam asmeniui, nei pačiam slaugytojui, kadangi ekstremaliose situacijose komunikacija gali būti gyvybiškai svarbi. Lektorė Jurgita Lukienė pristatė kalbų mokyklos Gloria Lingua organizuojamus vokiečių kalbos kursus, pabrėžė jų išskirtinumą - mokymą naudojantis Skype programėle. Tokiu būdu mokymasis mažose grupelėse yra ne tik naudingas, bet ir lanksčiai pritaikomas atsižvelgiant į užimtumą. Tuo pačiu dėstytoja pasidžiaugė vis gausėjančiu slaugytojų būriu, kurios baigusios pradedančiųjų kursus nesustoja ir nuolat tobulina savo žinias tęstiniuose kursuose.
Greta mūsų partnerių teikiamų mokymų mes pristatėme Hausengel akademijos slaugytojams teikiamas tobulinimosi priemones – E-Learning nuotolinio mokymo sistemą bei mokomąją vokiečių kalbos programėlę (Deutsch-APP). Dauguma renginio dalyvių liko maloniai nustebinti, kad šias priemones įmonė Hausengel slaugytojams teikia visiškai nemokamai ir tokiu būdu skatina kiekvieno slaugytojo tobulėjimą. Visi vieningai pripažinome, kad viską lemia tik noras: norinčių kelti savo kvalifikaciją neriboja nei laikas, nei finansai.

Norime nuoširdžiai padėkoti visiems dalyvavusiems renginyje esamiems ir būsimiems slaugytojams bei dėstytojoms Jurgitai Lukienei ir Linai Račylienei. Panašios diskusijos padeda mums geriau pažinti slaugytojus, jų poreikius, bei atsižvelgiant į tai plėsti mūsų paslaugų servisą jums.