<
Schliessen
Schliessen

MŪSŲ NAUJIENA JUMS! MOKOMOJI VOKIEČIŲ KALBOS PROGRAMĖLĖ SLAUGYTOJAMS

Tikriausiai visi sutiks, kad geros vokiečių kalbos žinios yra svarbus aspektas, vertinant slaugytojo, dirbančio Vokietijoje, kvalifikaciją. Juk bendravimas yra be galo svarbi darbo dalis, lemianti ne tik tikslų svarbios informacijos perteikimą, bet ir stipriai prisidedanti prie glaudaus ryšio su slaugomu asmeniu užmezgimo. Siekdami paskatinti vokiečių kalbos tobulinimą bei suteikti patogų įrankį kasdieninėje slaugytojo veikloje, pristatome Jums naujieną - mokomąją vokiečių kalbos programėlę!

Įmonės Hausengel ir Linara sukūrė mokomąją vokiečių kalbos programėlę, skirtą specialiai slaugytojams iš rytų Europos.

Slaugytojai iš rytų Europos yra nepamainoma sudedamoji Vokietijos sveikatos ir socialinės pagalbos sistemos dalis. Pirmiausia kuo pasižymi šie žmonės, yra jų gebėjimas įsijausti, tačiau vien to tikrai nepakanka.

Kitas svarbus faktorius, prižiūrint slaugytinus senjorus jų namų aplinkoje yra kiek galima sklandesnis bendravimas. Gerą slaugos procesą labai dažnai lemia geros bendrosios kalbos žinios bei specifinių tos srities terminų išmanymas. Siekiant šioje srityje slaugytojams suteikti dar daugiau pagalbos, dvi taip vadinamos "24 valandų slaugos" (slaugos namų aplinkoje) pirmaujančios įmonės sukūrė bendrą vokiečių kalbos mokomąją programėlę. Remiantis ilgamete patirtimi įmonės Linara ir Hausengel kartu galėjo sukurti praktika paremtą ir specifinę mokymo sistemą.

"Slaugytojams keliami reikalavimai yra gana aukšti: jau pati slauga dalinai yra laiko, organizacine, o taip pat ir emocine prasme iššūkis. Be to šie asmenys imdamiesi užsakymo turi išvykti iš savo tėvynės. Todėl tik retais atvejais dar lieka laiko ir energijos lankyti kalbos kursus kalbų mokykloje. Sukurti programėlę, kurios pagalba galima žaismingai ir tikslingai mokytis vokiečių kalbos, atsižvelgiant į savo poreikius, mums buvo idealus sprendimas. Siekiant, kad kalbos mokymasis mūsų slaugytojams būtų dar patrauklesnis ir praktiškai privalomas, mes net perimame mokestį už kursus", apie mokomosios programėlės idėją pasakoja Hausengel Holding AG valdybos pirmininkas Simon Wenz.

"Programėle galima patogiai naudotis mobiliajame telefone iš bet kurios vietos ir pasirinkus individualų mokymosi tempą. Be to ji pasižymi interaktyviomis savybėmis, kurios padeda išmoktą žodyną be vargo įtvirtinti. Turinio požiūriu svarbiausi žodžiai ir situacijos apima temas iš buities, slaugos, aktyvavimo bei pagrindinės priežiūros sričių. Temos idealiai atitinka slaugytojo veiklos pobūdį, kurį mes ištyrėme empirinio projekto pagalba", mokomosios programėlės, skirtos greitam ir nesudėtingam mokymuisi, privalumus pristato Linara GmbH vadovas Prof. Dr. Arne Petermann.