Schliessen
Schliessen

Nauda slaugytojams dėl padidintos apyvartos mokesčio ribos smulkiems verslininkams

Geros naujienos iš mokesčių inspekcijos? Būna ir taip! Remiantis  biurokratijos mažinimo įstatymu buvo padaryti tam tikri pakeitimai smulkiųjų verslininkų veiklos taisyklėse. Nuo 2020 m. sausio 1 dienos buvo padidinta smulkiųjų verslininkų apyvartos mokesčio riba. Šis įstatymo pakeitimas daugeliui verslininkų, tuo pačiu ir mūsų  Hausengel slaugytojams,  reiškia tam tikrą palengvinimą.

Tie, kas vykdo savarankišką veiklą ar pažįsta savarankiškumo principu dirbančius žmones, žino su  kokiais biurokratiniais sunkumais kartais tenka susidurti. Džiugu, kad mūsų  Hausengel slaugytojams dėl to nereikia pergyventi, nes  mes kaip tarpininkaujanti agentūra  visiškai perimame su biurokratija susijusius klausimus. Mes sekame visus nuolat atsirandančius naujus įstatymus ir pakeitimus. Tokiu būdu mes leidžiame savo slaugytojams susikoncentruoti į pagrindinę slaugos ir priežiūros veiklą.

Mūsų Hausengel savarankiški slaugytojai  paprastai laikomi smulkiais verslininkais.  Smulkiais verslininkais, remiantis apyvartos įstatymu,  laikomi asmenys, neperžengiantys tam tikros apyvartos ribos. Smulkiųjų verslininkų reglamento §19 numato, kad smulkiems verslininkams turi galioti supaprastinta veikla. Tai liečia  apskaitą ir apyvartos mokesčius. O tai reiškia, kad už savo veiklą  Jums nereikia mokėti apyvartos mokesčio.

Iki šiol mūsų slaugytojai  galėjo pasinaudoti tuo privalumu, kad smulkiesiems verslininkams, kurių metinė apyvarta iš apmokestinamų paslaugų neperžengdavo 17.500 EUR ribos, buvo taikoma lengvata. Leidžiama mokesčio riba nuo šių metų pradžios buvo pakelta iki 22.000 EUR. Šis įstatyminis pakeitimas  naudingas visiems smulkiems verslininkams, kurių metinė apyvarta yra iki 22.000 EUR. Tokiems savarankiškiems verslininkams,  remiantis §19 UStG galioja atleidimas nuo apyvartos mokesčio.

Kitaip tariant, tai reiškia, kad didelė dalis mūsų savarankiškų slaugytojų galės uždirbti daugiau nei praeityje. Galbūt tai kai kuriems duos impulsą atitinkamai prailginti savo slaugos paslaugų trukmę.  Mes labai džiaugiamės šiuo pakeitimu, nes tai yra nauja galimybė tiek šeimoms, tiek ir slaugytojams.

Kilus klausimams mokesčių tema Jūsų asmeninis konsultantas bei mūsų mokesčių skyriaus specialistai mielai Jums atsakys.