<
Schliessen
Schliessen

Padėkime senti oriai

Žmogaus orumo sąvoką pirmasis  apibrėžė mąstytojas M. Ciceronas, kuris  aiškino tai kaip įgimtą žmogaus savybę, ir kaip savybę, įgyjamą su užimama tam tikra padėtimi visuomenėje. Žmogaus orumu, kaip esminiu principu, remiasi visos pagrindinės žmogaus teisių deklaracijos ir konvencijos. Būtent slaugomų žmonių garbės ir orumo išsaugojimas yra vienas iš kertinių įmonės Hausengel teikiamų slaugos paslaugų principas. Štai todėl per Hausengel dirbančių slaugytojų darbas reiškia daug daugiau nei vien namų priežiūra, maisto gamyba ar savalaikio medikamentų vartojimo užtikrinimas.

Daugybė jaunų žmonių išgyvena dėl pernelyg didelės savikritikos, žemos savivertės, dėl patyčių savo aplinkoje, tačiau senatvėje orumo klausimas tampa dar aktualesnis, kai žmogus nebegali visavertiškai pats pasirūpinti savimi. Orumas yra vertybė, kuri turėtų lydėti žmogų nuo gimimo iki mirties. Vyrauja nuomonė, jog dažnai slaugomi asmenys ne įgalinami spręsti problemas, bet už juos priimami sprendimai, nusprendžiama, kokios veiklos jiems organizuotinos, atimama pasirinkimo laisvė. Todėl slaugytojų tikslas turėtų būti ieškoti galimybių kuo ilgiau išsaugoti šių žmonių orumą. Orumas susideda iš daugelio aspektų, įskaitant pagarbą, privatumą, autonomiją bei savigarbą, o tai reiškia, kad reikia teikti jiems priežiūrą, bet aplinkoje, kuri remia ir skatina, o ne griauna asmens savigarbą.

Darbas su pagyvenusiais ir senyvais žmonėmis turi savo specifiką, kuri reikalauja tam tikrų savybių, pirmiausia darbuotojų teigiamo požiūrio į  patį slaugomą žmogų. Geranoriškumas, tolerancija, empatija, pagarba senam žmogui - tai tokios asmeninės savybės, kurių neturėdamas asmuo negali imtis šios veiklos. Lygiai taip pat ir mūsų užsakovai pirmiausiai siekia taip vadinamo sveiko senėjimo savo artimiesiems, kai vyresnio amžiaus žmonėms svarbu rasti geriausią sprendimą pagal savo fizines, socialines ir dvasinės sveikatos galimybes džiaugtis nepriklausomu ir kokybišku gyvenimu.   Pagrindiniai sveikatos veiksniai, galintys daryti įtaką sveikam senėjimui: fizinis aktyvumas, sveika mityba, streso vengimas, rūpinimasis dvasinės sveikatos stiprinimu, saugi aplinka, griuvimų kontrolė, vaistų vartojimo kontrolė.

Kokybiška ir ori senatvė dažnai priklauso nuo to, ar senyvo amžiaus žmogus turi rimtų sveikatos sutrikimų, ar turi šeimos paramą, ar yra vienišas. Idealiausia, kai vyresnio amžiaus žmonių priežiūra, globa ir slauga yra grįsta šeimos, bendruomenės ir valstybės koordinuotomis jėgomis. Būtent todėl patyrusio slaugytojo vaidmuo sveiko senėjimo procese yra toks svarbus.

Jei Jus domina darbas su vyresnio amžiaus žmonėmis bei turite patirties slaugos srityje, mielai kviečiame kreiptis į įmonę Hausengel. Mūsų konsultantai supažindins Jus su bendradarbiavimo sąlygomis bei specialiai Jums atrinktais darbo pasiūlymais.