Schliessen
Schliessen

Ribojimų, keliaujantiems į Vokietiją, atlaisvinimas

Remiantis Robert-Koch instituto duomenimis, koronaviruso skaičiai nuolat mažėja. Gegužės pradžioje buvo atsisakyta daugelio, su pandemija susijusių ribojimų. Daugelyje vietų buvo atšaukta apsauginių veido kaukių prievolė (tačiau ji vis dar galioja skrydžių metu, viešajame transporte, gydymo įstaigose, ligoninėse, slaugos namuose ir kitose, rizikos grupėms skirtose, institucijose), o skiepų paso reikalaujama tik prekybos centruose bei vaistinėse.

Dabar Vokietijos Sveikatos apsaugos ministerija žengė kitą žingsnį ir pasirašė potvarkį, numatantį pokyčius dėl atvykimo į šalį .

  • Nuo birželio 1 dienos į Vokietiją atvykstantys asmenys, tame tarpe pagyvenusių žmonių slaugytojai, neprivalės pateikti skiepijimą, persirgimą arba testavimą įrodančius dokumentus. (Išimtis: atvykimas iš viruso mutacijų paveiktų regionų. Atvykstant iš šių regionų ir toliau galioja griežtos registracijos, įrodymo ir saviizoliacijos taisyklės)
  • Kaip skiepijimo įrodymą ateityje pakaks pateikti dokumentą, įrodantį skiepijimo viena iš PSO pripažintų vakcinų faktą. (Čia priskiriamos tokios vakcinos kaip Kinijos gamintojų Sinova, Sinopharm arba Coronavac arba Indijos gamintojų Covaxin vakcinos.)

Vis gi, ribojimų atsisakyta tik tam tikram laikui. Ministerija neatmeta, kad rudenį gali būti grįžtama prie ribojimų. Mes stebime kaip keičiasi situacija ir stengiamės Jums nedelsiant suteikti svarbiausią informaciją apie pasikeitimus.

Ribojimų, keliaujantiems į Vokietiją, atlaisvinimas
Hausengel aktualijos
Čia rasite visus Hausengel pranešimus tokiomis temomis kaip slauga ir priežiūra, o taip pat patarimų ir įdomybių
Visos naujienos

Slaugytojų vakcinacija nuo korona viruso

Šiuo metu prioritetine tvarka vakcinuojami vyresni žmonės bei žmonės, sergantys tam tikromis ligomis, kadangi jie yra priskiriami aukštos rizikos grupei  korona viruso atveju  ir apsauga jiems yra…

Kelionių ribojimai atvykstantiems iš viruso mutacijų regionų: Kas galioja?

Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą bei mažinti viruso mutacijų atvejų skaičių, nuolat yra atnaujinami ribojimai atvykstantiems į Vokietiją. Atvykstantiems iš Europos sąjungos šalių narių iki vakar…

Nauji reikalavimai keliaujantiems į Vokietiją

Nuo 2020 metų sausio 24 dienos įsigaliojo nauji reikalavimai keliaujantiems, kurie atvyksta iš taip vadinamų didelės rizikos regionų į Vokietiją. Didelės rizikos regionų kategorijai yra priskiriami…