<
Schliessen
Schliessen

Tarptautinė slaugytojų diena – nes žmogiškumas svarbiausia

Birželio 11 yra labai ypatinga diena. Mes ją minime nuo 2016 metų: tai tarptautinė slaugytojų diena. Hausengel pradėjo minėti šią dieną, kad primintų, koks neįkainojamas yra slaugytojų indėlis  sveikatos priežiūros srityje visame pasaulyje. Mes vertiname tai, kad Jūs suteikiate gyvenimo kokybės ir džiaugsmo, padedate šeimos nariams bei artimiesiems, o kartu įnešate daug žmogiškumo į slaugos kasdienybę. Būtent koronos krizė parodė, kokią svarbą apskritai turi slauga ir priežiūra namuose, o ypač, taip vadinama, 24 valandų slauga.

Daugiau kaip 300.000 šeimų Vokietijoje yra tiesiogiai priklausomi nuo šios rūpybos formos ir nuo slaugytojų. Tik dėka jų pagalbos ir priežiūros apskritai yra įmanoma savarankiška slaugytinų asmenų priežiūra ir parama artimiesiems tarp savų keturių sienų. Negana to, slaugytojai iš rytų Europos yra viena svarbiausių atraminių struktūrų visoje sveikatos rūpybos sistemoje.  Koronos pandemijos krizė tai dar labiau užaštrino, o ambulatorinė priežiūra įgavo dar didesnę reikšmę.  Tačiau tarptautinė slaugytojų diena nėra tik proga pabrėžti, kad slaugytojai yra reikšmingi sistemai. Nors skaičiai ir faktai būtent tai įrodo, tačiau dar svarbiau yra žmogiškumas, artimo meilė, kokybė, o tai yra neišmatuojama skaičiais. Tačiau viena yra visiškai aišku: slauga nelygu slaugai. Kalbame ne apie elementarų slaugomo asmens būtiniausių poreikių patenkinimą. Mūsų slaugytojai dirba žmonėms. Rūpinasi jais. Jie dovanoja kitiems žmonėms dėmesį, palaiko kompaniją ir išklauso juos. Praktiškai kasdien mus pasiekia dėkingų šeimų žinutės, kad mūsų namų angelai pateisina šį Hausengel vardą (kai kuriuos atsiliepimus galite skaityti čia). Mes taip pat tariame ačiū už Jūsų atsidavimą ir atsakomybės jausmą! Mes didžiuojamės, galėdami bendradarbiauti su tokiais nuostabiais žmonėmis.

Ir kadangi mums rūpi mūsų namų angelų bei pagalbos ieškančių šeimų gerovė, jau daugelį metų dirbame ties tuo, slaugos ir priežiūros procesas visiems jame dalyvaujantiems būtų kaip įmanoma  skaidresnis. Tuo tikslu įgyvendinome DIN standartą, kuris užtikrina daugiau skaidrumo,  teisinio saugumo bei sąžiningumo šioje rinkos srityje.

Tai, kad mūsų Hausengel slaugytojai vertina bendradarbiavimą su mumis ir savo savarankišką veiklą slaugos srityje Vokietijoje  nėra tik sutapimas. Mes darome viską, kad ir mūsų slaugytojai jaustųsi, jog »viskuo pasirūpinta«. Kodėl mūsų slaugytojai pasitiki mumis, plačiau galite paskaityti čia.  

Naudodamiesi tarptautinės slaugytojų dienos proga norime padėkoti ir priminti tai, kas yra tikrai svarbu: Būti šalia vienas kito.