Schliessen
Schliessen

Vis dar ieškote svajonių darbo? Galbūt tai slauga?

Kas yra svajonių darbas? Standartiškai žiūrint tai yra įdomi profesija, malonūs kolegos, nuostabus atlyginimas, karjeros galimybės, kelionių pasiūlymai. Tačiau ar realiai egzistuoja idealus darbas? Psichologai teigia, kad jo link, deja, galima tik artėti.  Panašiai kaip ir posakyje apie laimę, kuri yra ne vietą, o kelias į ją. Yra keletas pagrindinių dalykų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį ypač kamuojant mintims apie naujo ar tiesiog tinkamo darbo paieškas. Pirmasis yra suvokimas, jog tai, ką dirbi, yra teisinga bei naudinga kitiems.   Antrasis svarbus momentas yra entuziazmas, su kuriuo atliekame kasdienines pareigas.  Trečiasis, ne mažiau svarbus aspektas yra vidinė ramybė -  ar dirbdamas savo darbą jautiesi esantis savo vietoje.

Kaip žinia,  darbas – ne tik alga kas mėnesį, tai ir kasdieninis bendravimas, prasmingumo ir pilnatvės pajautimas. Deja, kiekviename darbe pasitaiko iššūkių, sudėtingų situaciją ar net stiprių sukrėtimų. Tą puikiai įrodo ir darbas pagyvenusių žmonių slaugoje, kuris nuolat reikalauja didelio slaugytojo atsidavimo, ištvermės ir empatijos.  Tačiau ne maža dalis slaugytojų vis gi dirba jį daugelį metų. Taigi, jeigu idealus darbas neegzistuoja, gal vis dėlto protingiau pamilti tą, kurį turi? Paieškojus galima atrasti pliusų bet kuriame darbe, bet jeigu jis visiškai neatitiks tavo asmenybės, laimingas nebūsi. Vaikystės svajonės. Ne kartą girdėjome ir mūsų slaugytojų istorijas, kurios vaikystėje norėjo būti gydytomis, tačiau gyvenime pasuko visai kitu keliu ir vis gi po daugelio metų darbas slaugos srityje tapo savotišku vaikystės svajonių išsipildymu, nes žmogus atrado save iš naujo.

Jei nereikėtų dirbti… Atsakykite sau – ką veiktumėte ateinančius kelerius metus, jeigu Jums nereikėtų dirbti? Ne retai kasdieninėje mėgiamoje veikloje slypi kažkas, kas galėtų tapti Jūsų ateities profesija.

Nenoriu…taip pat svarbu. Gyvenime labai svarbu  išsigryninti savo norus, tačiau žinoti ko nenoriu yra ne mažiau svarbu ir gali padėti atrasti naujas sritis. Paprasčiausiai surašykite dalykus, kurių tikrai nenorite daryti gyvenime ir juose pamatysite profesijas, kurios netinka Jūsų charakteriui.

Megzkite pažintis. Galiausiai, darbo paieškos neatsiejamos ir nuo pažinčių Kuo daugiau pažinčių – tuo geriau. Slaugos srityje dirbantys slaugytojai labai vertina rekomendacijas tiek dėl agentūros, tiek ir renkantis konkrečią darbo vietą. Būtent tuo tikslu įmonė Hausengel skatina slaugytojus premijomis už rekomendacijos. Tokiu būdu laimi abi pusės.

Ir galiausiai - dirbu ką moku! Visuomet naudinga įsivertinti, kas Jums labiausiai tinka pagal turimus talentus ir sukauptą patirtį. Paprasčiausiai visada maloniau daryti tai, kas sekasi. Mes visada klausiame: kalbate vokiškai? Teko slaugyti savo artimuosius? Visada domėjotės medicina ar sveika gyvensena? Tuomet galbūt save atrasite slaugos srityje. Jei apsisprendėte imtis slaugytojo darbo Vokietijoje ar tiesiog norite išbandyti šią veiklos sritį, įmonė Hausengel gali būti Jūsų patikimu partneriu šiame kelyje. Visą informaciją apie individualios veiklos registraciją bei konkrečius darbo vietų pasiūlymus mielai suteiksime telefonu +370 37 242522 arba info(at)hausengel.lt.