<
Schliessen
Schliessen

2020 metų Kalėdos – kitokios, bet vis tiek tai yra meilės šventė

Visiems žinomoje kalėdinėje dainoje skamba žodžiai „Džiaugsmingų šventų Kalėdų“. Kaip bebūtų, šiemet gruodžio 24 dieną mes taip pat susėsime prie Kūčių stalo. Viskas bus tiesiog kitaip.

Advento laikotarpis susijęs su tam tikromis tradicijomis: advento kalendoriai, kalėdinės dainos ir pasakos, kalėdiniai meduoliai, mugės, koncertai, švieselių girliandos. Tačiau kai ko 2020 metais mums teko atsisakyti. Daugumai šventinė nuotaika nublanksta dėl atstumo laikymosi ir higienos priemonių. Tačiau būtent šiuo neramiu metu mums visiems labai reikia pasitikėjimo ir palaikymo.

Dėl koronos pandemijos keičiasi tiek prieššventinio laikotarpio, tiek ir pačių Kalėdų pobūdis, tačiau šios aplinkybės kartu mums parodo kas yra svarbiausia, ir ypač Kalėdų prasme: žmoniškumas, solidarumas ir palaikymas. Kalėdos buvo ir liks šviesos, džiaugsmo ir vilties švente.

2020 metų Kalėdos

Šios Kalėdos nebus švenčiamos dideliame šeimos rate, kai susitinka visi artimieji. Senelių ir anūkų susitikimas nebus prie eglutės kartu išpakuojant dovanas, tačiau yra kitų galimybių išlaikyti ryšį su artimaisiais. Šiais laikais tai yra ypatingai svarbu. Paštu atsiųstas kalėdinis sveikinimas, galbūt net savo rankomis sukurtas kalėdinis atvirukas, galėtų būti puiki idėja. Juk galima pasikalbėti Skype, Facetime ar Whatsapp technologijų pagalba, galbūt net švęsti kartu, kai galime bent virtualiai matyti vieni kitus. Tie, kas tokios galimybės neturi, savo brangiems žmonėms gali visada paskambinti. Krizės akivaizdoje mes turime būti arčiau vienas kito, žinoma, perkeltine prasme, ir palaikyti vieni kitus. Svarbiausia yra kūrybiškumas, nes aplinkybės mums dažnai atveria naujus kelius, o kartais net nustebina naujais potyriais – būtent šiuo metu tai gali mums atverti naujas perspektyvas.

Kiekvienas iš mūsų šiuo nepaprastu metu turi galimybę apmąstyti tai, kas mums yra svarbiausia ir kas mus suartina. O jei kažkas dar ieško šiek tiek įkvėpimo kalėdinei nuotaikai sukurti, gali žvilgtelėti į mūsų virtualų Hausengel Advento kalendorių: čia daug idėjų ir smulkmenų, kurios gali papuošti šį ypatingą laiką ir šią šventę.