<
Schliessen
Schliessen

Individuali veikla – ką reikėtų žinoti

Individualios veiklos, t.y. nuosavos firmos Vokietijoje, samprata Vokietijoje dirbantiems slaugytojams kelia įvairias emocijas. Tai yra ūkinės veiklos forma, kuri turi daug pritariančių jai, tačiau yra ir nemažai skeptikų. Siekdami išsklaidyti mitus ir neapsisprendusiųjų  abejones, norime paaiškinti kaip ši bendradarbiavimo forma gali būti netgi labai naudinga  ir kokių privalumų ji turi.

Rytų europiečiai vis labiau mėgsta slaugytojo darbą Vokietijoje. Todėl firmų ir agentūrų, kurios  Vokietijoje teikia slaugos ir priežiūros paslaugas, šiuo metu yra ypatingai daug.  Jų darbo principai gali būti paremti įvairiomis veiklos ar kooperacijos sutartimis. Deja tarp šių įmonių pasitaiko ir nesąžiningų. Prieš pradedant bendradarbiauti su viena iš tokių įmonių, pirmiausiai reikėtų pasikalbėti, pasidomėti  bei susirinkti informaciją pažįstamų tarpe. Labai svarbu, kad Jūsų pasirinkta įmonė turėtų gerą reputaciją,  patirties rinkoje bei būtų patikima.

Būtent tokia įmonė yra Hausengel. Mūsų įmonė  turi beveik 15 metų darbo patirtį. Ir būtent visą tą laiką mes esame ištikimi savo pamatinėms vertybėms. Mūsų ilgametė patirtis šioje srityje padėjo ištobulinti tam tikrus pasiteisinusius procesus. Mes esame tik žmonės, tačiau pirmiausiai siekiame būti patikimais partneriais. Geriausias to įrodymas yra mūsų slaugytojai, kurie jau ilgus metus mus rekomenduoja savo šeimos nariams, draugams ar pažįstamiems. Tokia rekomendacija mums yra pats geriausias įvertinimas, pasitikėjimo ženklas ir pripažinimas, už kurį esame be galo dėkingi!

Hausengel yra viena iš nedaugelio įmonių rinkoje, kuri slaugytojams gali pasiūlyti individualios veiklos pagrindu paremtą bendradarbiavimo formą. Nemažai žmonių savotiškai bijo šios bendradarbiavimo formos, nes baiminasi tam tikros atsakomybės ir atitinkamų su šia veikla susijusių formalumų.  Dažnai individuali veikla siejama su biurokratija, buhalterija ir mokesčiais. Tačiau bendradarbiaujant su Hausengel  dėl to nereikėtų pergyventi. Hausengel gali būti partneriu kiekvienam slaugytojui. Mes teikiame pagalbą ir konsultuojame visuose bendradarbiavimo etapuose. Mūsų šūkis skelbia, jog "viskuo pasirūpinta". Tai taikytina ne tik visapusiškos sergančių ar slaugytinų asmenų priežiūros užtikrinimui, bet ir slaugytojui, kuriam pagalbą teikiame mes, kad jis bendradarbiavimo procese su mumis jaustųsi saugiai ir užtikrintai. Visą procesą mes organizuojame taip, kad slaugytojui pačiam netektų rūpintis visais formalumais. Gavę slaugytojo įgaliojimą, Vokietijoje jam užregistruojame įndividualią veiklą, užsakome mokesčių mokėtojo kodo suteikimą bei perimame visų formalumų Jūsų vardu  tvarkymą mūsų bendradarbiavimo laikotarpiu . Taigi, individuali veikla nereikalauja iš slaugytojo ypatingų pastangų, tačiau susikoncentruoti į privalumus tikrai verta!

Būdami patys savo ūkinės veiklos savininkais kartu patys esate ir viršininkai. Ši bendradarbiavimo forma pasižymi nepriklausomybe, savarankiškumu  bei sprendimų laisve. Hausengel vertina visus šiuos privalumus. Pirmasis sprendimas yra apsispręsti bendradarbiauti su Hausengel. Visi kiti sprendimai taip pat priklauso tik nuo Jūsų! Patys slaugytojai sprendžia kuris užsakymas juos domina, kiek laiko jis turėtų trukti bei kada turėtų būti darbo pradžia. Jūs netgi galite patys spręsti dėl dienos įkainio už savo teikiamas paslaugas dydžio ar net derėtis dėl jo. Būtent dėka šios bendradarbiavimo formos slaugytojai turi galimybę  uždirbti daugiau!

Individuali veikla Vokietijoje vykdoma šiek tiek kitaip nei Lietuvoje. Be kita ko Vokietijoje galioja daug didesnė neapmokestinamų pajamų suma, o tai Jums leidžia dirbti keletą mėnesių nemokant mokesčių ir tokiu būdu mažinti su individualia veikla susijusias išlaidas. Bendradarbiavimo pagrindu  Hausengel padeda visiems slaugytojams, nepriklausomai nuo jų pajamų dydžio, pateikti finansinę ataskaitą mokesčių inspekcijai.

Bendradarbiaujant su Hausengel Jūs nesusidursite su jokiais paslėptais mokesčiais  ar slaptais punktais sutartyse. Mes siekiame dirbti skaidriai, kad bendradarbiavimas su mumis būtų aiškus ir neliktų jokių abejonių.

Mūsų slaugytojai pasirašo dvikalbę sutartį tiek su mumis, tiek ir su šeimomis Vokietijoje (užsakovais). Prieš sutarties pasirašymą kiekvienas slaugytojas su ja taip supažindinamas, kad nebeliktų neatsakytų klausimų dėl sutarties turinio. Už kiekvieną sutarties mėnesį yra išrašoma sąskaita, kuri siunčiama slaugytojui ir šeimai, kadangi užsakovas šiuo atveju  ir yra  mokėtojas. Visi slaugytojai bet kuriuo metu pagal poreikį gali gauti dokumentus arba kvitus.

Ši bendradarbiavimo forma su mūsų slaugytojais yra oficialiai patvirtinta Frankfurto prie Maino Aukščiausiojo žemės teismo (Oberlandsgericht) kaip visiškai legali. Tuo pačiu Hausengel yra puikių, profesionalių bei ilgametę darbo patirtį šioje srityje turinčių darbuotojų kolektyvas. Komanda yra pasiruošusi padėti mūsų slaugytojams  24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę! Mes teikiame pagalbą, konsultuojame ir nuoširdžiai dirbame savo darbą, kad palengvintume slaugytojų darbą užsienyje.

Jei norėtumėte sužinoti daugiau apie mūsų pasiūlymus bei bendradarbiavimo formą, susisiekite su mumis! Kilus klausimams  mielai Jums atsakysime telefonu + 370 37 242522 arba +49 642492 837267.