<
Schliessen
Schliessen

Nauji metai – nauja pradžia: galbūt su Hausengel?

  • Metų pradžia yra labai tinkamas laikas keisti darbą. Sausio mėnesį skelbiama daug naujų laisvų darbo vietų.
  • Europiečiai dėl įvairių priežasčių yra linkę  keisti darbą vidutiniškai kas septynerius metus. Jaunesni žmonės žengia šį žingsnį dažniau, nei jų vyresni kolegos.
  • Tie, kurie norėtų išbandyti save slaugos srityje, įmonė Hausengel galėtų būti patikimu partneriu naujame profesiniame kelyje.
Nauji metai Hausengel

Daugelis pasitinka naujus metus su pažadais, pasiryžimais ir planais ateičiai, nes juk nauji metai mums visiems asocijuojasi su kažko naujo pradžia. Metų galas neretai priverčia žmones pasvarstyti apie gyvenimo pokyčius ir profesinėje srityje. Net portalas „CV Online“ patvirtina, kad didžiausi darbo pasiūlymų šuoliai stebimi metų pradžioje – sausį, vasarį, taip pat prieš vasaros sezoną – balandį, gegužę ir naujų mokslo metų pradžioje – rugsėjį, spalį. Vieni darbą keičia gerai apgalvoję, ką veiks po to, kiti tai daro labiau impulsyviai.

Apsisprendimą keisti darbą lemia daug nepasitenkinimo faktorių: tai gali būti tiek finansiniai lūkesčiai, tiek nesutarimai su vadovais, o galiausiai ir savirealizacijos stoka. Mes esame laimingesni, kai koncentruojamės į patį darbą ir jo atlikimo procesą, negu kai galvojame apie atlygį, kurį gausime tą darbą atlikę. Tačiau pripažinkime, kad nepatenkinus savo bazinių poreikių, vargu ar galėsime tinkamai susitelkti ties atliekamu darbu ir jaustis laimingi. Dauguma žmonių yra girdėję, kad europiečiai vidutiniškai kas septynis metus keičia darbą. Taip pat yra girdėję, kad japonai apskritai nelinkę keisti darbo. Statistika rodo, kad lietuviams dažnai keisti darbą vis dar nelabai drąsu. Dažniausiai tai siejasi su tam tikra baime išeiti iš savo komforto zonos, sąlyginai netekti tam tikro stabilumo, ypač vyresniame amžiuje. Vis gi pradėti naują karjerą tinkamas bet koks amžius, tačiau, be abejonės, jaunimui imtis permainų šiek tiek lengviau, nes jie yra drąsesni. Tuo tarpu vyresniame amžiuje žmonės mažiau pasitiki savimi, savo gebėjimais išmokti ką nors naujo ir susirasti darbą, ypač naujoje srityje. Reikėtų prisiminti, kad didžiausias mūsų priešas slepiasi ne aplinkoje, o mūsų galvose. Svarbiausia – žengti iš savo komforto zonos, nes darbo keitimas yra sveikas tada, kai jauti, kad darbe nebetobulėji, kad nebeturi jokių iššūkių. Todėl yra labai svarbu įsigilinimas į save ir savo didžiausių baimių, susijusių su pokyčiais, įsivardijimas. Padeda ir atsarginio plano susikūrimas, žinojimas, ką darysiu, jei nepasiseks.

Taigi, jei nuspręstumėte išbandyti save slaugos ir priežiūros srityje ir Jus domina darbas Vokietijoje – įmonė Hausengel pasiruošusi Jums būti patikimu partneriu naujame profesiniame kelyje. Svarbiausia, kad tiek pradiniame etape, tiek ir viso bendradarbimo metu Jūs galėsite jaustis saugiai: pradedant dokumentų tvarkymu ir baigiant kasdieninių situacijų sprendimu, Jūsų asmeninis konsultantas bus pasiruošęs Jums padėti. Tai patvirtina ir jau ne kartą gautas žurnalo FOCUS Money ir transliuotojo n-tv gautas geriausios tarpininkaujančios agentūros Vokietijoje įvertinimas. Daugiau informacijos apie bendradarbiavimo sąlygas bei naudas mielai suteikaime telefonu +370 37 242522 arba el.paštu.