<
Schliessen
Schliessen

Pasaulinė psichikos sveikatos diena

Jau daugiau nei 16 metų įmonė Hausengel sėkmingai dirba slaugos ir priežiūros paslaugų teikimo srityje Vokietijoje. Pati darbo sritis įpareigoja, kad sveikata ir gera savijauta, tiek slaugomų asmenų, tiek ir priežiūros paslaugas teikiančių slaugytojų, būtų mums svarbiausiu akcentu. Tačiau sveikatos samprata yra be galo plati, o spalio mėnesį yra minima būtent Pasaulinė psichikos sveikatos diena.

Kai kalbame apie psichikos sveikatą, galvoje turime keletą dalykų, susijusių su savęs ir supančios aplinkos suvokimu: kaip žmogus jaučiasi emociškai, kaip jis  susitvarko su išorinėmis problemomis, kaip jis vertina kitus žmones. Pagal PSO psichikos sveikata – tai emocinis ir dvasinis atsparumas, kuris leidžia patirti džiaugsmą ir ištverti skausmą, nusivylimą, liūdesį.

Specialistai pripažįsta, kad labai daug priklauso nuo paties žmogaus nusiteikimo ir požiūrio. Todėl  su kokia emocija pabusime ryte, tokia bus visa diena.  Besirūpinant savo psichine sveikata pravartu dieną pradėti ramiai: vietoj to, kad ryte naršyti po socialinius tinklus, patartina kelis kartus giliai įkvėpti, iškvėpti ir pozityviai nusiteikti bei pagalvoti  bent apie tris dalykus, už kuriuos esame dėkingi gyvenimui - už sutuoktinį, darbą, gerą savijautą arba tiesiog už gražų orą, malonų susitikimą. Kai kurie žmonės mėgsta perskaityti  gražią ištrauką ar sentenciją iš mėgstamos psichologinės ar kitos knygos. Tokia ryto pradžia gerai nuteikia visai dienai. Beje, daugelis dalykų, stiprinančių fizinę sveikatą, taip pat gerina ir emocinę savijautą.

Savo darbe įmonė Hausengel vadovaujasi principu „viskuo pasirūpinta“. Mes puikiai suprantame mūsų slaugytojus ir palaikome juos kasdieninėje veikloje. Kadangi problemų gali kilti nuolat, mūsų komandos darbo laikas neapsiriboja vien biuro darbo valandomis. Nenumatytais atvejais su konsultantais gali susisiekti 24 valandas per parą. Būtent pagalba visą parą yra neatsiejama mūsų kompleksinės paramos dalis, suteikianti visiems Hausengel franšizės gavėjams išskirtinį saugumo jausmą. Jauskitės ramiai kartu su Hausengel!