<
Schliessen
Schliessen

Svarbi informacija asmenims, keliaujantiems į Vokietiją

Vokietija įvedė privalomą 14 dienų saviizoliacijos laikotarpį ir prievolę pateikti SARS-CoV-2 koronaviruso testo rezultatus asmenims, atvykstantiems iš rizikos regionų.

Svarbi informacija asmenims, keliaujantiems į Vokietiją

Vokietija įvedė privalomą 14 dienų saviizoliacijos laikotarpį asmenims, atvykstantiems iš rizikos regionų ir prievolę pateikti SARS-CoV-2 koronaviruso testo rezultatus. Rizikos regionų Europoje sąrašas yra reguliariai atnaujinamas ir publikuojamas Vokietijos Robert Koch instituto internetiniame puslapyje

Asmenys, atvykstantys į Vokietiją iš rizikos regionų, turi užpildyti specialią atvykimo kortelę keliaujantiems ir nurodyti tikslų gyvenamosios vietos adresą , kurioje planuoja apsistoti 14 dienų saviizoliacijos laikotarpiui.

Keliaujantys asmenys, kurie prieš prieš 14 dienų iki atvykimo į šalį buvo rizikos regione, po atvykimo privalo atitinkamai sveikatos apsaugos įstaigai arba kitai valstybės paskirtai institucijai pateikti SARS-CoV-2 koronaviruso testo rezultatus. Kitu atveju Jūs privalėsite atlikti testą vietoje.

Nesvarbu kokie yra testo rezultatai: jei 14 dienų bėgyje nuo atvykimo iš rizikos regiono pasireiškia tipiški COVID-19 simptomai (dusulys, kosulio priepuoliai, karščiavimas ar uoslės ir skonio pojūčių dingimas), apie tai nedelsiant turi būti informuota atitinkama sveikatos apsaugos institucija. Atsiradus neaiškiems simptomams, net kai testo rezultatai yra neigiami, yra būtina juos aptarti su gydytoju.

Daugelyje šalių atliktas testas yra sąlyga, kad nereikėtų laikytis saviizoliacijos. Vis gi, kai kuriose šalyse yra privalomas pakartotinis testavimas praėjus keletui dienų.

Saviizoliacijos prievolė netaikoma slaugytojams, kurie su savimi turi vadinamą Atvykimo kortelę bei sezoninio darbuotojo pažymėjimą. Jūsų Hausengel konsultantas Jums išduos sezoninio darbuotojo pažymėjimą.

Ši informacija parengta remiantis 2020 m. spalio 16 dienos duomenimis. Įvairūs pasikeitimai gali būti susiję su besikeičiančia situacija. Naujausią informaciją keliaujantiems rasite Vokietijos ir Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos internetiniame puslapiuose.

Daugiau informacijos rasite mūsų COVID-19-Landingpage.

Jei Jūs gyvenate viename iš šio sąrašo regionų ir planuojate artimoje ateityje vykti į Vokietiją, prašome laikytis anksčiau minėtų reikalavimų.

Šiuo metu rizikos regionais laikomos šios apskritys Lietuvoje:

  • Kauno (nuo spalio 7 dienos)
  • Klaipéda (nuo lapkričio 1 dienos)
  • Marijanpolé (nuo lapkričio 1 dienos)
  • Šiaulių (nuo rugsėjo 30 dienos)
  • Telšiai (nuo lapkričio 1 dienos)
  • Vilnius (nuo lapkričio 1 dienos)

Nuo lapkričio 8 dienos visa Lietuvos teritorija, išskyrus Utenos apskritį, laikoma rizikos regionu.

Hausengel aktualijos
Čia rasite visus Hausengel pranešimus tokiomis temomis kaip slauga ir priežiūra, o taip pat patarimų ir įdomybių
Visos naujienos

Ribojimų, keliaujantiems į Vokietiją, atlaisvinimas

Remiantis Robert-Koch instituto duomenimis, koronaviruso skaičiai nuolat mažėja. Gegužės pradžioje buvo atsisakyta daugelio, su pandemija susijusių ribojimų. Daugelyje vietų buvo atšaukta apsauginių…

Slaugytojų vakcinacija nuo korona viruso

Šiuo metu prioritetine tvarka vakcinuojami vyresni žmonės bei žmonės, sergantys tam tikromis ligomis, kadangi jie yra priskiriami aukštos rizikos grupei  korona viruso atveju  ir apsauga jiems yra…

Kelionių ribojimai atvykstantiems iš viruso mutacijų regionų: Kas galioja?

Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą bei mažinti viruso mutacijų atvejų skaičių, nuolat yra atnaujinami ribojimai atvykstantiems į Vokietiją. Atvykstantiems iš Europos sąjungos šalių narių iki vakar…